Computer Ass. koopt Cheyenne

NEW YORK, 8 OKT. Computer Associates International (CA) heeft een nieuw bedrijf toegevoegd aan haar toch al aanzienlijke arsenaal. Gisteren maakte de onderneming bekend branchegenoot Cheyenne Software voor 1,2 miljard dollar over te nemen. Computer Associates, een van de grootste software-producenten ter wereld, is door de overname beter uitgerust om bedrijven te helpen bij opslagbeheer op hun lokale netwerken.

Cheyenne, met vestigingen in vijf landen, is een kleintje vergeleken met Computer Associates. Het laatste bedrijf heeft een jaaromzet van 3,5 miljard gulden en vestigingen in veertig landen. Toch is de gigant zeer verheugd over de nieuwe aanwinst. “De storage-management oplossingen van Cheyenne sluiten prachtig aan bij CA-Unicenter. Daarnaast waren wij nog niet zo thuis in de anti-virus en de communicatie-software”, aldus M. Soeterbroek van Computer Associates in Nieuwegein. Anti-virus software is een sterk groeiende markt aangezien bedrijven steeds vaker hun computers koppelen aan grote bestanden als Internet.

De beide bedrijven werkten al een half jaar samen alvorens het tot de vriendschappelijke overname kwam. Computer Associates, dat 20 jaar bestaat, legde zich in de beginperiode veel meer toe op software voor mainframes, nu richt het bedrijf zich steeds meer op software voor computer-netwerken.

Belangrijkste voordeel voor CA bij de acquisitie is dat zij nu, met Cheyenne, een groot verkooppunt heeft bij bedrijven die de uitermate populaire Windows-platforms gebruiken voor hun netwerken.