Voetbal Belgie

Standard Luik is in België alleen op kop gekomen. De ploeg won met 2-1 van Eendracht Aalst en vernam na afloop dat Club Brugge de eerste nederlaag van het seizoen had geleden. Charleroi versloeg de landskampioen met 3-0. Debutant Moeskroen (5-0 tegen Sint Truiden) deelt de tweede plaats met Club. De achterstand op Standard bedraagt drie punten. Anderlecht is vierde op vier punten.

De Belgische bondscoach Wilfried van Moer heeft voor de kwalificatiewedstrijd tegen San Marino, woensdag, opnieuw geen beroep gedaan op verdediger Philippe Albert, die bij Newcastle bijna wekelijks een goede indruk maakt. Ook aanvoerder Enzo Scifo ontbreekt. De middenvelder van Monaco brak vorige week een teen in een competitiewedstrijd. Scifo wordt vervangen door Lorenzo Staelens van Club Brugge. Onder de achttien geselecteerden zijn ook de PSV-aanvallers Nilis en Degryse en Feyenoorder Claeys.