Vier hockeyploegen ongeslagen aan kop

ROTTERDAM, 7 OKT. Amsterdam, Bloemendaal, Den Bosch en Oranje Zwart gaan na twee speeldagen zonder puntverlies aan de leiding in de nationale hockeycompetitie bij de mannen. De vier ploegen behaalden gisteren hun tweede opeenvolgende overwinning. Amsterdam versloeg HDM met 4-1, Den Bosch won met 2-1 van HCKZ en Oranje Zwart was eveneens met 2-1 te sterk voor Kampong.

Bloemendaal haalde in Amsterdam uit tegen Pinoké: 6-3. Oud-international Bovelander scoorde drie keer uit een strafcorner voor de bezoekers. Vorige week was Bloemendaal al met 6-1 te sterk voor promovendus Groningen dat gisteren 2-2 speelde tegen EHV, de andere nieuwkomer in de hoofdklasse. Landskampioen HGC won eenvoudig met 4-1 van degradatiekandidaat Tilburg.

De zege van Den Bosch op HCKZ kwam pas in blessuretijd tot stand. Verdediger Wolbert benutte de vijfde strafcorner voor de thuisploeg. Kort daarvoor had Geeris de gelijkmaker aangetekend. Van der Vecht had de bezoekers vlak na rust op voorsprong gezet na verkeerd uitverdedigen van doelman Jansen.

Bij HCKZ maakten oud-spelers Burghouwt en Van Gellichem noodgedwongen hun rentree. De ploeg uit Den Haag wordt geplaagd door blessures en heeft te maken met een tekort aan spelers. Tegen Den Bosch ontbrak aanvaller Buma wegens een schorsing.

In de vrouwencompetitie behaalde titelverdediger HGC de eerste overwinning van het seizoen. In Amsterdam won de ploeg uit Wassenaar gisteren met 4-0 van nieuwkomer Hurley. International Van der Wielen benutte twee strafcorners. Een dag eerder was HGC voor eigen publiek op 0-0 blijven steken tegen vice-landskampioen Kampong.

Amsterdam gaat na vier speelronden ongeslagen aan de leiding. Nadat de ploeg van coach Benninga zaterdag met 4-1 van Oranje Zwart won, speelde de koploper gisteren voor eigen publiek 2-2 tegen Den Bosch. Spits Donners van Den Bosch maakte haar zevende doelpunt in vier duels.