Rode kaart voor twee keepers

Het Utrechtse Holland, uitkomend in de hoogste zondag-amateurafdeling, raakte gisteren in de wedstrijd tegen VCS twee keepers kwijt door rode kaarten. Beiden maakten hands buiten het strafschopgebied. Marcel Mul kon al na zes minuten vertrekken, zijn vervanger Suleyman Tulan achttien minuten na rust.

Zodoende moest speler Mustafa Talha de laatste 27 minuten het doel verdedigen. Hij werd twee keer gepasseerd waardoor Holland in Den Haag met 3-1 verloor.

Holland reageerde furieus op de tweede rode kaart. De Utrechtenaren vonden dat Tulan per ongeluk de bal met de hand had geraakt. Scheidsrechter Verbeek zond vervolgens ook verdediger Pascal de Bruijn naar de kleedkamer wegens aanmerkingen op de leiding. Maar zelfs met drie man minder had Holland bij een 2-1 achterstand nog vooruitzichten op een gelijkspel. Rick Testa la Muta kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd door VCS-doelman Annokkee onder de lat weggetikt. “Als het 2-2 was geworden, had de scheidsrechter in zijn hemd gestaan”, zei de boze Holland-trainer Melbi Raboen.

Waren die rode kaarten van de keepers terecht?

De eerste wel, maar bij de tweede voelde de scheidsrechter de wedstrijd niet aan. Het veld was glad en mijn keeper dook naar de bal en gleed door. Hij kwam daarbij een paar centimeter over de lijn. Volgens het boekje was het dus rood. Maar zoiets kan je ook afdoen met een gele kaart. Dat zie je in het betaald voetbal ook vaak gebeuren. Er was op dat moment ook geen enkel doelgevaar.

Toen zat je zonder doelman.

Dan kies je voor de minst slechte oplossing. Mustafa bood zich aan. Hij zei dat hij weleens had gekeept. Hij heeft zich goed geweerd, maar als er een echte keeper had gestaan, waren die twee doelpunten er niet ingegaan. Heel frustrerend.

Wie moet er komende zondag in het doel?

Gewoon mijn eerste keeper Aad Hoogeveen. Hij zat gisteren voor zijn werk in Duitsland en hij is zondag weer terug. Dan spelen we thuis tegen DWV. Ik vind het triest voor Suleyman Tulan dat hij wordt geschorst. Hij keept normaal in het derde.

Had je zoiets als gisteren weleens eerder meegemaakt?

Nee, nog nooit. En ik loop toch al een tijdje mee. Ik hoop het ook niet meer mee te maken. Ik vond het een walgelijke vertoning.