Philips reorganiseert Media in de VS

Philips Media in de Verenigde Staten gaat reorganiseren. Bij de softwareactiviteiten voor cd-rom verdwijnen 120 man, die werkzaam zijn in Los Angeles.

Er blijven op de afdeling 15 man over. Philips noemt als oorzaken de prijserosie en het overaanbod van titels op de markt. “De cd-rom markt in de VS is een ramp”, zegt een woordvoerster van het concern, verwijzend naar enkele recente artikelen in de Amerikaanse pers. Als gevolg daarvan staakt Philips Media zijn softwareactiviteiten in de VS bijna volledig. “We stoppen niet met nieuwe media”, aldus de woordvoerster, “maar we moeten telkens opnieuw bekijken welke kant de markt opgaat.” Software-ontwikkeling en multimedia zijn speerpuntactiviteiten voor Philips, zodat het verbaast dat Philips die inkrimpt.