Opgravingen in mijnschacht in zaak-Dutroux

BRUSSEL, 7 OKT. Op aanwijzing van Marc Dutroux, hoofdverdachte in de Belgische zedenzaak, is de politie dit weekeinde opgravingen begonnen in een verlaten en ernstig vervallen mijnschacht in Jumet. Daar zou volgens Dutroux “iets interessants” te vinden zijn. Twee keer eerder heeft Dutroux een dergelijke vage aanwijzing gegeven.

Eerst werden toen de dode lichamen van de meisjes Julie en Mélissa de tuin bij Dutroux' huis in Sars-la-Buissière. Later vond de politie de lijken van An en Eefje, in een loods bij het huis van Bernard Weinstein, Dutroux' medeplichtige die eveneens door hem bleek te zijn vermoord. Weinsteins huis staat in Jumet, in de buurt van de mijn waar nu gezocht wordt. Het onderzoek gaat volgens de politie nog zeker een week duren.De Belgische premier, Jean-Luc Dehaene, heeft zondag op de Belgische televisie mogelijke sancties aangekondigd tegen leiders van het onderzoek naar de verdwenen Belgische kinderen, als uit het 'onderzoek naar het onderzoek' blijkt dat er ernstige fouten zijn gemaakt. Ook beloofde de premier hervormingen van het traag werkende en door corruptie in opspraak geraakte justitie-apparaat. (AFP, ANP)