Aanslag op hoofdkwartier Hell's Angels

KOPENHAGEN, 7 OKT. Bij een aanslag met een anti-tankgranaat op het hoofdkwartier van de Hell's Angels in Kopenhagen zijn zaterdagnacht een aspirant-lid van de motorbende en een vrouw die geen lid was van de bende gedood. Zeker 17 mensen zijn gewond geraakt, van wie drie ernstig.

Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanslag, maar waarschijnlijk gaat het om de Bandidos, een met de Hell's Angels rivaliserende motorbende. Afgelopen donderdag werd bij een zware explosie een clubhuis van de Hell's Angels in het Zuid-Zweedse Malmö zwaar beschadigd. Daarbij raakten vier omwonenden licht gewond. De politie heeft onmiddelijk na de aanslag door heel Denemarken invallen gedaan bij Bandidos.De aanslag had plaats tijdens het jaarlijkse 'Viking-feest' van de Hell's Angels waar rond de driehonderd mensen aanwezig waren. De explosie is de zoveelste in een reeks van aanslagen in Scandinavië, waarbij nu in totaal acht mensen om het leven kwamen.

(Reuter, AP, AFP)