Unilever verkoopt Afrikaans bierbelang aan Heineken

Heineken heeft twee minderheidsbelangen genomen in Afrikaanse brouwerijen. Het betreft een belang van 15 procent in Nigerian Breweries (Nigeria) en een deelneming van 25 procent in Kumasi Breweries (Ghana). Heineken heeft de aandelen overgenomen van voedingsmiddelenconcern Unilever.

Die beschouwde de bierbelangen al geruime tijd niet meer tot de kernactiviteiten. Volgens het Brits-Nederlandse bedrijf hebben de betrokken ondernemingen meer baat bij een aandeelhouder die zich wereldwijd op bier toelegt. Beide partijen doen geen mededelingen over financiële details. Ook wilde een woordvoerder van Unilever geen informatie geven over de omzet en de resultaten van de twee Afrikaanse brouwerijen. Wel zei hij dat de biermarkt in de betrokken landen wegens overcapaciteit onder druk staat.