SLEUTEL

De Amerikaanse zanger Michael Jackson heeft gisteren Amsterdam verlaten en arriveert vandaag in Tunesië. “Het concert heeft speciale betekenis, omdat het het eerste is dat ik in de Arabisch-Afrikaanse wereld geef”, zei Michael Jackson.

Thuis, in Amerika, ging het proces verder dat 5 ex-werknemers van Jackons landgoed Neverland tegen de zanger hebben aangespannen. Zij eisen schadevergoeding van de ster, omdat hij hen in 1993 zou hebben onslagen wegens hun medewerking aan een onderzoek naar Jacksons pederastische activiteiten. Voor ze werden ontslagen, zou Jackson ze hebben bedreigd en afgeluisterd. Jacksons advocaat, Steve Cochran, ontkende deze week de beschuldigingen. Weliswaar hangt er buiten Jacksons slaapkamer een klok met ingebouwde camera om te zien wie er op de deur klopt, maar dat is, samen met spiegels om onder auto's te kijken, dan ook alles, beweert de advocaat. Er was daarentegen wel sprake van 'seksuele grapjasserij' onder de 100 personeelsleden van Neverland, aldus de advocaat. Adrian McManus, een van de 5 processerende ontslagenen, schepte tegenover de 99 andere personeelsleden vaak op 'over al het werk dat zij niet hoefde te doen'. Zij had de sleutel van Michael Jacksons slaapkamer en lag meestal op Jacksons bed tv te kijken, zei de advocaat. Toen Michael Jackson de sleutel terugvroeg en aan een ander gaf, werd zij kwaad.