Krajicek opnieuw geblesseerd aan knie

SINGAPORE, 5 OKT. Tennisser Richard Krajicek heeft voor de zoveelste keer in zijn loopbaan een partij moeten opgeven wegens een knieblessure. In de kwartfinales van Singapore staakte hij gistermiddag de strijd na twee sets tegen de Zweed Thomas Johansson.

Krajicek, als tweede geplaatst achter de Amerikaan Michael Chang, won de eerste set met 7-5 maar verloor de tweede in de tiebreak: 6-7 (3-7). Op dat moment gaf hij te kennen niet verder te durven spelen. Hij bleek teveel hinder te ondervinden van een blessure aan zijn rechterknie.

Dezelfde blessure deed Krajicek op 20 september in Haarlem tijdens zijn partij voor de Davis-Cupwedstrijd tegen de Nieuw-Zeelander Alistair Hunt besluiten op te geven.

Krajicek kampt al lange tijd met blessures van verschillende aard. Hij heeft last gehad van schouders, armen, ellebogen, rug, maar vooral veelvuldig van zijn kwetsbare knieën. In 1994 revalideerde hij gedurende vijf maanden op Papendal wegens chronische peesontstekingen aan beide kniegewrichten. In het toernooi van Rotterdam vorig jaar schoot de rechterknie na zijn winnende klap in de finale tegen Paul Haarhuis op slot.

In de partij tegen Hunt in Haarlem had Krajicek weer teveel pijn aan de rechterknie, na een diepe kniebuiging bij het net om een volley te slaan. Hetzelfde euvel speelde hem deze week parten in Singapore. “Het is weer de aanhechting van de pathella-pees aan de knieschijf”, zei de onfortuinlijke Krajicek. “Ik had er woensdag al last van in de partij tegen Bruno. Ik maakte een verkeerde beweging en voelde het meteen. Maar ik had een break voorsprong en kon de partij toch uitserveren.”

Daarna bereikte Krajicek “normaal” via een overwinning op de Australiër Patrick Rafter de kwartfinales. Gisteren kwam Krajicek tegen Johansson na drie kwartier in de problemen. “Ik voelde me vanaf dat moment niet lekker meer. Toen ik de tweede set verloren had, wist ik dat het beter was niet verder te spelen.”

Krajicek was niet al te zeer uit het veld geslagen. “Ik denk niet dat het een heel ernstige blessure is. Er is volgens mij geen risico van zware beschadigingen aan het gewricht of iets dergelijks. Met drie of vier dagen rust moet het voorbij zijn.” Hij gaat de gevoelige knie te lijf met een electrische spierstimulator, ijs en speciale zalf om ontstekingen te bestrijden.

De Amerikaanse tennisster Monica Seles heeft besloten een speciaal revalidatieprogramma van een maand te volgen om een operatie aan haar geïrriteerde linkerschouder te voorkomen. Dat werd gisteren via haar manager bekendgemaakt. Seles begon met de revalidatie kort nadat ze afgelopen weekeinde meehielp met de winst van de Verenigde Staten op Spanje in de finale van het toernooi om de Federation Cup. Ze heeft inmiddels afgezegd voor het toernooi in Zürich dat 14 oktober begint. Het is nog onduidelijk of de Amerikaanse in staat is in november mee te doen aan de strijd om de Masterstitel in New York. (ANP)