Jong Oranje verslaat voetbaljeugd van Wales

CARDIFF, 5 OKT. Jong Oranje heeft gisteravond met 2-0 gewonnen van Wales. Een paar leuke acties na de rust waren voldoende voor de winst in de eerste wedstrijd in een reeks voor het Europees kampioenschap. Tegen de jeugd van Wales scoorden Bruggink en Fuchs.

De eerste helft in het Ninian Park van de plaatselijke Cardiff FC was een ramp. Daarna ging het iets beter. Coach Hans Dorjee paste de opstelling aan. Hij begon de tweede helft met twee spitsen in plaats van drie, waardoor Zenden en Wooter meer ruimte kregen. Bruggink zorgde voor aansluiting vanaf het middenveld. De omzetting leidde al snel tot de eerste treffer. Zenden en Paauwe zetten de combinatie op, de doorgelopen Bruggink rondde af.

Na de succesvolle actie van Bruggink waren er ook voor Wooter (Ajax) en Van Bommel (Fortuna) aardige kansen. Daarna kreeg Nederland nog twee strafschoppen. Een kwartier voor tijd mocht Bruggink aanleggen van elf meter, na hands van Brace. Hij schoot op de vuisten van doelman Williams. Vervolgens scoorde Fuchs na een overtreding van Brace op Bruggink. (ANP)