Werknemers Nerefco tegen sociaal plan

De werknemers van de Nerefco-raffinaderij in Rotterdam hebben donderdag in twee vergaderingen in overgrote meerderheid tegen het sociaal plan gestemd. Dat plan is bedoeld voor de bijna 350 van de 875 werknemers die in verband met een reorganisatie moeten verdwijnen.

Volgens bestuurder C. van Dam van de CNV blijft het risico dat werknemers gedwongen de poort uitmoeten te groot. En ook is niet duidelijk of voor hen een geschikte arbeidsplaats voorhanden is.

De vakbonden hebben nu de directie een ultimatum gesteld om op korte termijn weer in onderhandeling te gaan. Reageert de directie daar niet op, dan volgens er acties. Nerefco is een jointventure van de oliegiganten BP en Texaco. Het bedrijf heeft twee raffinaderijen, één in Pernis de ander in de Europoort. Die in Pernis gaat op termijn dicht.