Wangedrag van tennissers leidt tot diskwalificatie

MONTE CARLO, 4 OKT. De bond van tennisspelers ATP heeft de spelers gewaarschuwd dat wangedrag onherroepelijk tot diskwalificatie zal leiden. De scheidsrechter hoeft in dat geval niet eerst een waarschuwing of een strafpunt te geven. Dat laat ATP-directeur Miles deze week in een open brief aan de spelers weten.

“We zullen geen mondeling en fysiek wangedrag van spelers tegen scheidsrechters, tegenstanders, journalisten en toeschouwers of anderszins tolereren”, waarschuwt Miles. Als voorbeeld van directe diskwalificatie geeft Miles het trappen tegen stoelen, het smijten met rackets en het slaan van ballen naar tv-camera's. Kort voor de US Open in augustus werd Andre Agassi gediskwalificeerd tijdens het toernooi van Indianapolis. Hij beledigde de scheidsrechter en sloeg een bal tussen de toeschouwers.