Makaay vervangt Bergkamp

CARDIFF, 4 OKT. Dennis Bergkamp speelt morgen in Cardiff niet mee met het Nederlandse elftal in het WK-kwalificatieduel tegen Wales. De aanvaller van Arsenal ondervindt nog te veel hinder van een hamstringblessure. Roy Makaay is opgeroepen als zijn vervanger. De Vitesse-speler komt daardoor vanavond niet uit met Jong Oranje tegen Jong Wales.

In principe was dinsdag al duidelijk dat Bergkamp niet kon spelen. Na een laatste test gisteren in Wales constateerde de aanvaller dat verder proberen geen zin had. “Er is geen verbetering. Ik heb nog steeds last.” Na overleg met bondscoach Guus Hiddink besloot Bergkamp af te zien van deelname.

Bergkamp blijft wel in Cardiff en zal als toeschouwer de kwalificatie-wedstrijd bijwonen. Hij heeft ook bij zijn club Arsenal al een week of drie niet gespeeld. Bergkamp ondervindt hinder van een spierblessure in het dijbeen.

Arsene Wenger, de nieuwe trainer van Arsenal, had er deze week bij Hiddink op aangedrongen Bergkamp niet te laten meespelen tegen Wales omdat Bergkamp allesbehalve fit is. “Als hij nu speelt, kan hem dat ver terugwerpen”, aldus Wenger.

Makaay werd één keer eerder geselecteerd voor Oranje. Dat was ruim anderhalf jaar geleden, bij de vriendschappelijke interland tegen Portugal. Makaay kwam in het betreffende duel niet in actie.