Diosynth opent nieuwe fabriek in Oss

Diosynth, een dochteronderneming van Akzo Nobel, heeft gisteren een nieuwe fabriek in Oss geopend. Het bedrijf is producent van grondstoffen voor de farmaceutische industrie. De fabriek heeft ongeveer 200 miljoen gulden gekost en is gevestigd op een locatie buiten het centrum. Het magazijn is al in het voorjaar in gebruik genomen.

De fabriek huisvest het chemische productieproces van Diosynth. Dat vormde een te zware belasting voor de omwonenden en het milieu. Het is de bedoeling dat er in de komende tien jaar vanuit het centrum naar dit terrein nog eens drie productiebedrijven van Diosynth worden overgeheveld.

De kersverse fabriek, waar onder meer grondstoffen voor de anti-conceptiepil worden vervaardigd, beslaat nu zo'n zeven hectare. In Oss telt Akzo - zowel bij geneesmiddelenproducent Organon als bij Diosynth - ongeveer 3000 werknemers, van wie 1400 bij Diosynth. Diosynth maakt bestanddelen voor medicijnen zoals middelen ter bestrijding van depressie, vruchtbaarheidsproblemen, suikerziekte en vele andere aandoeningen. De onderneming heeft ook nog vestigingen in Frankrijk, Brazilië, Mexico en Noord-Amerika en een joint venture in India.