Voorkeur; Theater

MIJN HONDEMOND Laatste deel van de vier zogeheten faecaliëndrama's van de drie jaar geleden overleden Oostenrijkse toneelschrijver Werner Schwab. Door Schwab-exegeten-bij-uitstek regisseur Theu Boermans en zijn toneelgroep De Trust. Inktzwart realisme waar je van schrikt. Het decor ruikt zelfs naar stront. Mooie dragende rol van Jaap Spijkers als dronken boer, nog mooiere bijrol van Jacob Derwig als zijn zoon. T/m 5 okt in Toneelacademie Maastricht. In het voorjaar in het nieuwe Trusttheater in Amsterdam. Inl 020-5205320.

THE BOOTLEG BEATLES Grappig en soms griezelig echt feestoptreden van vier Engelse look-alikes, ditmaal muzikaal versterkt door het Strawberry Lane Quartett met blazers en strijkers. 8 t/m 10 okt Amsterdam Nieuwe de la Mar-theater.

VANDEKEYBUS Ultima Vez, het gezelschap van de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus, trekt door Nederland met de reprise van zijn eerste produktie 'What the body does not remember' (1987). Het energiek, fysiek dansstuk veroverde stormenderhand het internationale danspodium. 5 okt Sittard Cultureel Centrum 'De Stadsschouwburg'.

WEST SIDE STORY Energieke show tussen hoge brandtrappen, met passie en gymnastische dans. Maria en Tony (Maaike Widdershoven en Addo Kruizinga) zijn geloofwaardig en de Nederlandse vertaling houdt het verhaal overtuigend vast. 4 t/m 6 okt Oss De Lievekamp, 8 t/m 10 okt Breda Chassé Theater.

SCHERZO Fenomenaal muzikaal variété in theateromlijsting, door Mini & Maxi en negen veelzijdige musici. 4 en 5 okt Drachten De Lawei, 8, 9 okt Amsterdam Carré, 10 okt Tiel Agnietenhof.