PTT-drukkerij werkt samen met Datus

Print & Mail, een PTT-onderdeel dat gespecialiseerd druk- en verzendwerk voor bedrijven doet, werkt nauw samen met Datus/CAK, een soortgelijk bedrijf uit Nieuwegein. Het is de bedoeling dat PTT Post op korte termijn 30 procent van de aandelen van Datus verwerft. Print & Mail legt zich vooral toe op het printen en versturen van rekeningen van banken, verzekeringsmaatschappijen en postorderbedrijven.

De PTT-dochter gebruikt daarbij speciale procedures om de privacy van klanten te beschermen. Datus/CAK beheert adressenbestanden, verzorgt onder meer persoonlijk gericht reclamedrukwerk en verstuurt salarisstroken, acceptgiro's en aanslagen. Daarnaast print het bedrijf uit Nieuwegein reprowerk dat ondernemingen uitbesteden.

Samen verzorgen beide bedrijven ruim 200 miljoen prints per jaar. Over een jaar moet dat zijn toegenomen tot 300 miljoen. Het gezamenlijk marktaandeel in de sector loopt daardoor op van 15 tot 20 procent. PTT Post neemt de aandelen over van de Duitser Träncker, een van de oprichters van Datus/CAK. Het bedrijf is eveneens voor 30 procent eigendom van Tränckers compagnon Verschuur en voor 40 procent in handen van SDU.

De PTT ziet de deelneming in Datus vooral als een strategische zaak. Zij wil haar dienstverlening op het gebied van printen en envelopperen uitbreiden. Datus vormt een goede aanvulling op de activiteiten van Print & Mail. De 80 medewerkers van dat bedrijf en de 90 van Datus hoeven bij de aandelenoverdracht niet te vrezen voor hun baan, zeggen beide ondernemingen.