Krajicek terug na knieblessure

SINGAPORE, 3 OKT. Richard Krajicek heeft de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi in Singapore. In zijn eerste partij versloeg hij in twee sets de Italiaan Nicola Bruno (7-6 en 6-3). Het was het eerste optreden van Krajicek na zijn knieblessure tijdens de Davis-Cupwedstrijd tegen Nieuw Zeeland. Krajicek is in Singapore tweede geplaatst achter Michael Chang. In de tweede ronde speelt Krajicek tegen de Australiër Patrick Rafter.

Het internationale tennistoernooi van Rosmalen is door de spelersvakbond ATP voor volgend jaar een week verplaatst. De mannen en vrouwen spelen nu gelijktijdig. In de oude opzet speelden de mannen een week eerder. Een dubbelprogramma komt weinig voor, want alleen de Grand Slams en het toernooi in Key Biscane hebben dezelfde formule.

De winnares van het vrouwentoernooi tijdens de Australian Open in 1997 krijgt voor het eerst na jaren minder dan de winnaar bij de mannen. Zes jaar lang verdienden vrouwen en mannen evenveel. Volgend jaar kan de winnares 731.000 gulden ophalen. Dat is 73.000 gulden minder dan de hoofdprijs bij de mannen. Het totale prijzengeld voor het toernooi gaat met 5 procent omhoog.