Barcelona verzuimt te winnen van tien man

ROTTERDAM, 3 OKT. Barcelona heeft in de Spaanse voetbalcompetitie verzuimd afstand te nemen van rivaal Real Madrid. De ploeg van de nieuwe trainer Bobby Robson kwam in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen Tenerife. Barcelona deelt nu met veertien punten de koppositie met Real Madrid dat dinsdag Feyenoords UEFA-Cuptegenstander Espanyol al met 2-0 versloeg.

Barcelona speelde niet goed maar kwam twaalf minuten voor tijd wel op voorsprong. Voormalig PSV'er Gica Popescu, de aanvoerder, scoorde na een hoekschop. De thuisclub speelde toen al met een man meer omdat Tenerife-speler Suarez met twee gele kaarten uit het veld was gestuurd. Toch slaagde Barcelona er niet in de voorsprong te behouden. Uit één van de schaarse uitvallen wist Juanele Tenerife koppend op gelijke hoogte te brengen. Bij Barcelona stond Busquets in het doel omdat Vitor Baia verplichtingen had bij het Portuguese elftal. Ronaldo deed de hele wedstrijd mee, maar viel niet op.

Ronaldo's landgenoot Romario deed bij Valencia wel van zich spreken, maar niet in positieve zin. Hij schoot tegen Logrones een strafschop over. Valencia verloor met 1-0 en staat in het onderste deel van de ranglijst. De achterstand op de twee koplopers bedraagt zeven punten. Op de derde plaats staat Real Betis uit Sevilla dat met 1-0 won bij Hercules.

Deportivo La Coruna had zich naast Real en Barcelona aan de kop kunnen nestelen, maar de ploeg bleef op eigen veld op 1-1 steken tegen Rayo Vallecano. Bovendien dreigt er straf voor Deportivo. Na de wedstrijd werd de scheidsrechter op weg naar de kleedkamer geraakt door een voorwerp dat vanaf de tribune werd gegooid. Een 16-jarige supporter van de thuisclub werd gearresteerd. Twee weken geleden werd Sevilla voor een soortgelijk vergrijp veroordeeld tot het spelen van twee thuiswedstrijden in een ander stadion.

Johan Cruijff heeft zich negatief uitgelaten over Barcelona en zijn opvolger Robson. In de Spaanse sportkrant Marca zei de Nederlander dat hij zijn vroegere club slecht vond spelen. “Ik ben niet erg onder de indruk.” Dat de nieuwe ploeg tijd heeft om in zijn spel te komen, begreep Cruijff echter wel. Hij heeft tot nu toe alle thuiswedstrijden van Barcelona gezien.