Arsenal wil niet dat Bergkamp meespeelt

LONDEN, 3 OKT. Arsene Wenger, de nieuwe trainer van Arsenal, wil dat bondscoach Guus Hiddink zaterdag in de interland tegen Wales geen gebruik maakt van de niet fitte Dennis Bergkamp. “Die wedstrijd komt veel te vroeg voor hem. Dennis is allesbehalve fit. Als hij nu speelt, kan hem dat ver terugwerpen”, aldus Wenger.

Bergkamp speelde al drie weken geen wedstrijd meer en meldde zich afgelopen weekeinde al op het sportcentrum van Zeist. Hij had daarvoor toestemming gekregen van Arsenal. “Wij hebben Dennis alleen naar Nederland laten vertrekken omdat de medische staf zijn toestand zelf wilde onderzoeken. Dat konden we niet weigeren”, aldus een woordvoerder van de club. Bergkamp miste de seizoenstart in Engeland doordat hij bij het EK in de zomer een knieblessure opliep.

De kans dat Bergkamp tegen Wales zal meedoen, kan heel klein worden geacht. Hij deed de afgelopen dagen niet veel meer dan looptrainingen. Het was wel de bedoeling dat hij zich vandaag bij de selectie in Cardiff zou voegen. Uiterlijk morgen wil Guus Hiddink de definitieve beslissing over Bergkamp nemen. “Ik denk dat het moeilijk wordt”, realiseerde de bondscoach zich. “Dennis kan nu op nog geen enkele wijze deelnemen aan een partijvorm. We willen ook geen risico nemen. Het mag niet zo zijn dat hij bij ons speelt, maar vervolgens weer voor langere tijd is uitgeschakeld.”

Als Bergkamp wegvalt, zal Hiddink geen nieuwe speler oproepen. De coach zal uit de selectie van Jong Oranje putten. (Reuter, ANP)