Rover produceert moderne 'Mini'

LONDEN, 2 OKT. De Britse autofabrikant Rover, onderdeel van BMW, investeert 400 miljoen pond (ruim 1 miljard gulden) in de ontwikkeling van een moderne versie van de Mini. Het model komt tegen het jaar 2000 op de markt, zo meldt de Financial Times.

BMW en Rover hebben lang getwijfeld of er een nieuwe Mini moest, of zelfs kon worden gemaakt. De auto wordt een Brits produkt, ook al worden de viercilinder-motoren in Zuid-Amerika worden vervaardigd. De auto's zullen waarschijnlijk gemaakt worden in Longhurst, vlakbij Birmingham, waar de orginele Mini's worden gemaakt. Daar werken ongeveer 16.000 mensen.

Rover verwacht dat de nieuwe Mini vooral in Japan zal aanslaan. Het autootje is daar een cult geworden. Van de 20.000 vorig jaar gebouwde Mini's werden er 8000 in Japan verkocht, vergeleken met 6000 op de Britse thuismarkt.