Pro-India partij wint in Kashmir

SRINAGAR, 2 OKT. De grootste pro-India partij in de Indiase deelstaat Jammu en Kashmir, de Nationale Conferentie, heeft de absolute meerderheid behaald bij de verkiezingen voor een regionaal parlement. Dat is vandaag gebleken uit gegevens van de kiescommissie.

De verkiezingen hebben de afgelopen weken in drie verschillende rondes plaatsgehad. Uit de eerste telling van de stemmen blijkt dat de Nationale Conferentie, die onder leiding staat van voormalig deelstaat-premier Farouq Abdullah, de absolute meerderheid heeft veroverd. De partij krijgt waarschijnlijk 51 of 52 van de 87 zetel in het parlement van Jammu en Kashmir. Landelijke partijen als de Congres-partij en de nationalistische Hindoe-partij BJP liggen ver achter met elk zeven zetels. De Janata Dal van federaal premier Gowda staat op vijf zetels. (Reuter, AFP)