Maradona liever bij dochters dan in Holland

BUENOS AIRES, 2 OKT. Diego Maradona komt voorlopig niet naar Europa. De Argentijn heeft verklaard dat hij bij zijn dochters in Buenos Aires blijft. Maradona maakte eerder bekend dat hij zich in Nederland en Spanje wilde laten behandelen aan zijn drugsverslaving.

Henk Kraaijenhof, adviseur bij de Nederlandse atletiekunie, is door de Argentijnse sportarts Guillemro Laich benaderd een sprinttraining voor Maradona te ontwikkelen. “Ik werk al lang samen met Laich”, vertelde Kraaijenhof. “De dokter heeft in Nederland rondgekeken of hij hier met Maradona kan gaan werken. Maar er is nog geen besluit genomen.”

Niet bekend

Tijdens een persconferentie in Buenos Aires vertelde de bijna 36-jarige Maradona dat hij bleef bij zijn beslissing om niet meer voor het Argentijnse elftal te spelen. “Het is jammer voor mij en voor mijn land, maar mijn besluit staat vast.”

De voormalige stervoetballer liet zich vorige maand in Zwitserland behandelen in een ontwenningskliniek. In Spanje en Nederland zou hij zijn kuur vervolgen. Het Argentijnse weekblad Noticias berichtte eerder dat Maradona zo ziek zou zijn dat hij in levensgevaar zou verkeren. Maradona was eergisteren met ontbloot bovenlijf te bewonderen op de eretribune bij het duel Boca Juniors-River Plate (3-2). (Reuter, ANP)