LIBANESE LINZENSOEP MET VENKEL

Een vegetarische en een niet vegetarische versie van deze soep uit het Midden-Oosten.

Hoofdgerecht voor 4 personen of voorgerecht voor 6 personen.

250 gram linzen

2 groentebouillontabletten of 1 pot bouillon met rundvlees

75 gram rijst

2 venkelknollen

1 ui

10 gram boter

zout

peper

sap van een halve citroen (facultatief)

2 eetlepels fijngehakte dille (facultatief)

Was de linzen en week ze twee uur in 2 liter water of verdunde bouillon. Breng het vocht aan de kook, voeg de rijst en de bouillontabletten toe en laat het gerecht zachtjes 1,5 tot 2 uur koken. Maak de venkelknollen schoon, bewaar het mooie groen en snijd de venkel in stukjes. Pel en snipper de ui en fruit de snippers 5 minuten in een koekenpan in de boter. Doe de stukjes venkel en ui in de soep als deze een uur gekookt heeft. Breng de soep met zout en peper op smaak. Roer vlak voor het serveren fijngesneden venkelgroen en eventueel stukjes gaar vlees, dille en citroensap door de soep. U kunt er brood bij eten.