Jorritsma houdt vast aan eigen plan A2

DEN HAAG, 2 OKT. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) houdt vast aan haar standpunt dat de autosnelweg A2 rondom Den Bosch moet worden verbreed naar vier keer twee rijstroken. Het verkeer zou daar het meest bij gebaat zijn, aldus de minister.

Dit bleek gisteren tijdens overleg met de Tweede Kamer. Jorritsma kiest met deze variant voor het economisch belang van deze belangrijke verbinding met het achterland.

Jorritsma legt de bezwaren van de gemeente Den Bosch en de provincie Noord-Brabant tegen haar keuze dan ook naast zich neer. Deze willen dat de minister tussen Empel en Veghel in het belang van het regionale en lokale verkeer ook kiest voor twee keer vier rijstroken. De fracties van PvdA, VVD en D66 steunen de minister.

Alleen het CDA wil dat Jorritsma nog eens met Den Bosch gaat praten over een andere oplossing. De bewindsvrouw zei daar niets voor te voelen. “Ik houd vast aan vier keer twee rijstroken. Deze aanpak is ook rondom Rotterdam goed uitgepakt.”

Jorritsma en haar collega De Boer (Milieu en Ruimtelijke Ordening) kozen in juli voor een aparte baan voor het doorgaande verkeer, omdat de A2 bij Den Bosch zowel een doorgaande route als een rondweg is. Voor het noord-zuid verkeer komen er vanaf het knooppunt Empel tot Veghel twee aparte rijbanen met elk twee rijsstroken. Verkeer met een regionale of lokale bestemming rijdt straks via de twee parallelbanen, met eveneens elk twee rijstroken. (ANP)