Bevrijdingsleger

WENEN, 2 OKT. De Weense overheid heeft de beveiliging rondom belangrijke politici vergroot nadat een extreem-rechtse organisatie heeft gedreigd met bomaanslagen tegen “acht bekende personen” in Oostenrijk.

Het dreigement, dat door de politie heel serieus wordt genomen, stond in een brief van een organisatie die zich het 'Bajuvarische Bevrijdingsleger' noemt en die gisteren werd bezorgd bij het tijdschrift profil. Volgens de Oostenrijkse politie zou het gaan om een Duitse neo-nazistische groep die streeft naar eenwording van Beieren en Duits-talige gebieden in de Alpen en langs de Donau - een gebied dat van de zesde tot de twaalfde eeuw een eenheid vormde.

Drie jaar geleden werd Oostenrijk opgeschrikt door een reeks bombrieven aan bekende personen, waardoor in totaal 11 mensen gewond raakten. Voor die brieven stelde zich het “Bajuvarische Bevrijdingsleger” ook verantwoordelijk. Reuter, AP)