ING JOHANNESBURG

Minister Wijers (economische zaken) heeft vandaag in aanwezigheid van ING-topman A.G. Jacobs de ING Bank Johannesburg, Zuid-Afrika, geopend. Deze nieuwe vestiging zal zich richten op de bancaire dienstverlening aan grote lokale en internationale ondernemingen.

Het kantoor telt circa 30 medewerkers en de activiteiten omvatten onder meer handels- en goederenfinanciering, kapitaalmarkt- en treasuryprodukten en 'structured finance'.

In het bijzonder zal de bank aandacht schenken aan de snelgroeiende handelsstromen tussen Zuid-Afrika en zijn buurlanden. ING Barings, dat sinds 1994 een kantoor in Zuid-Afrika heeft, is gevestigd op hetzelfde adres. ING Barings richt zich, met circa 40 medewerkers, op 'corporate finance'. De bank is genoteerd aan de beurs van Johannesbureg en is lid van de South African Futures Exchange (Safex).