ALK sluit medicijnenfabriek in Groningen

De Deense ALK-Abelló Group sluit haar fabriek in Groningen uiterlijk eind 1998. Ze brengt de produktie van geneesmiddelen tegen allergieën over naar Spanje en Portugal. Daardoor gaan twintig arbeidsplaatsen verloren. Dit heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. ALK wil goedkoper produceren en concentreert haar produktie in een kleiner aantal fabrieken.

Op dit moment bezit de Deen vijf Europese produktievestigingen. De groep voegt de ondersteunende diensten in Groningen samen met de verkoopafdeling die is gevestigd in Houten. Medio 1998 betrekt de samengevoegde afdeling een pand in midden-Nederland. Voor de werknemers die eruit moeten, is een sociaal plan opgesteld. Op dit moment telt ALK Benelux 45 medewerkers. ALK-Abelló is een onderdeel van de Deense houdstermaatschappij Chr. Hansen die een notering heeft aan de effectenbeurs van Kopenhagen.