Wie is wie?

Minister: Sangster, je moet eens met Bolkestein praten. Zijn fractie ligt dwars, maar misschien kun je hem uitleggen dat die prijzenwet goed is voor het land.

Sangster: Excellentie, Bolkestein is commissaris van MSD, u-weet-wel. Die is zo integer, hij zal in zijn fractie absoluut geen goed woordje doen voor Uw prijsverlaging. Ik heb vernomen dat hij tussen zijn fractievoorzitterschap en zijn commissariaat een Chinese muur heeft opgericht. Zoiets wat ABN-AMRO heeft tussen de afdeling kredieten en de afdeling beleggingen.

Minister: Kom nou, Sangster. Ik krijg voortdurend 'Beste Els'-briefjes van die man. In de eerste regel schrijft hij dan dat hij commissaris van MSD is. Maar ìk houd er rekening mee dat Frits ook de politiek leider is van de VVD.

(Na afloop van het onderhoud tussen Sangster en Bolkestein)

Minister: En?

Sangster: Hij zat er inderdaad als commissaris. Althans, dat zei hij. Maar ik dacht: hij kan me nog meer vertellen.

    • J.H. Sasmpiemon