Voetbal Engeland

Sunderland verweerde zich zaterdag met negen man lange tijd goed tegen Arsenal. De nieuwkomer in de Engelse competitie moest al in de eerste helft verder zonder Scott en Stewart.

Beiden kregen twee keer een gele kaart. Ook manager Reid werd naar de tribunes verwezen. Pas na rust drukte Arsenal, zonder de geblesseerde Bergkamp, het numerieke overwicht uit in doelpunten. Hartson en Parlour bepaalden de eindstand op 2-0. Arsenal bezet na acht speelronden de tweede plaats.

Koploper Liverpool handhaafde zich op de eerste plaats door een 2-1 zege op West ham United. Titelverdediger Manchester United versloeg Tottenham Hotspur met 2-0. Beide treffers kwamen op naam van het 23-jarige Noorse talent Solskjaer. Chelsea, de ploeg van trainer-manager Gullit, kwam niet verder dan 1-1 tegen Nottingham Forest.