Uitslagen hockeycompetitie

Landskampioen HGC speelde gisteren op de eerste speeldag van de mannenhoofdklasse 2-2 tegen HDM. International Van Pelt maakte vlak voor tijd de gelijkmaker in de Haagse stadsderby. HDM moet het komend seizoen stellen zonder verdediger Gehner, die binnenkort een knie-operatie ondergaat en vermoedelijk voor één jaar uitgeschakeld is.

Nieuwkomers Groningen en EHV verloren beide met 6-1 tegen respectievelijk Bloemendaal en Amsterdam. Bij EHV uit Enschede namen de spelers zelf de coaching voor hun rekening. Vrijdag ontsloeg het bestuur interim-coach Geers.

Op de tweede speeldag van de vrouwencompetitie leed HGC opnieuw een nederlaag. In Vught verloor de ploeg uit Wassenaar met 1-0 van MOP. Amsterdam gaat na de 5-0 overwinning op Bloemendaal aan de leiding.

    • Mark Hoogstad