Roda lijdt nederlaag na negentien duels

ROTTERDAM, 30 SEPT. Vier dagen na de uitschakeling in het UEFA-Cuptoernooi heeft Roda JC de eerste competitienederlaag geleden. Voor eigen publiek verloor de ploeg van trainer Stevens met 1-0 van Fortuna Sittard. Verdediger Roest maakte in de 76ste minuut vanaf de strafschopstip het enige doelpunt. Roda verloor op 2 maart voor het laatst. Toen was PSV met 3-0 te sterk. Daarna bleef de ploeg uit Kerkrade negentien duels ongeslagen.

FC Groningen heeft de laatste plaats in de eredivisie overgedaan aan Willem II. In het eigen Oosterpark won het elftal van coach Westerhof gisteren met 1-0 van AZ. Na drie gelijke spelen en vier nederlagen betekende het de eerste overwinning van het seizoen. Kooistra scoorde halverwege de tweede helft. Topscorer Gorré miste na zestien seconden een strafschop voor de thuisploeg.

Het duel tussen De Graafschap en Willem II (2-2) leverde zaterdag een record op. Scheidsrechter Sterk deelde tien gele kaarten uit. Sinds de invoering van de gele en de rode kaart in 1972 was dit nog niet eerder gebeurd. Tot dusverre stond het record op negen kaarten in één duel. Van Hintum van Willem II kreeg zaterdag twee keer geel.

Voor De Graafschap betekende de puntendeling een tegenvaller na een goede reeks met een overwinning op PSV en een gelijkspel tegen Ajax. Invaller Taiwo redde twee minuten voor tijd een punt voor de ploeg van trainer Korbach. Spits Ibrahim moest na acht minuten geblesseerd van het veld. De Ghanese aanvaller, afgelopen weken uitblinker van De Graafschap, verrekte de mediale band in de rechterknie.

Dennis de Nooijer maakte gisteren het enige doelpunt in de wedstrijd tegen NEC. Het was pas de tweede treffer van de Zeeuwse spits. “Nu wordt het tijd weer naar boven te kijken”, zei coach Ten Cate na de tweede zege van het seizoen.