Politie bij Young, oud-beheerder MGAM

Het Britse opsporingsorgaan voor financiële malversaties, de Serious Fraud Office (SFO), heeft een inval gedaan bij de voormalige beleggingsdirecteur bij de zakenbank Morgan Grenfell, Peter Young.

Dit heeft de SFO dit weekeinde bekendgemaakt. De SFO is een onderzoek begonnen naar de handel en wandel van Young, nadat onregelmatigheden zijn ontdekt bij de beleggingsfondsen die hij beheerde.

Morgan Grenfell is een van origine Britse bank in Londen, die sinds enkele jaren eigendom is van de grootste bank van Duitsland, Deutsche Bank. De inval werd vrijdagavond verricht door de politie van Londen in het huis van Young in Amersham, ten westen van Londen. Er zijn geen arrestaties verricht. De 38-jarige Young werd vorige week ontslagen op beschuldiging van omvangrijke misstappen, nadat een maand geleden grote onregelmatigheden waren aangetroffen bij drie beleggingsfondsen van Morgan Grenfell Asset Management (MAGM). Twee van deze fondsen werden beheerd door Young, die in 1992 aantrad bij Morgan Grenfell, en die in 1995 werd uitgeroepen tot manager van het jaar.

Reuter)