Zondagochtend-concert

Oh, oh, wat maakte de recensent zich in de krant van afgelopen maandag vrolijk over het Zondagochtend-concert in de Doelen, een concert dat ook al in het teken stond van het fameuze Gergjev Festival. Het 'optreden' van Gerard Cox daarbij was helemaal niet 'plotsklaps', integendeel, iedereen, behalve kennelijk uw criticus vond het heel gewoon dat Cox ook het 190e (!) Zondagochtend-concert presenteerde.

De met plebejers (nou ja zeg...) gevulde zaal zorgde op die manier voor een stukje extra recette, waarmee een bescheiden deel van de kosten van genoemd cultureel festijn kon worden bestreden. Jammer dat precies bij dit concert in de Doelen alles fout ging, wat er maar fout kon gaan. De (geluids)techniek raakte luidruchtig ontregeld, een incident dat door Cox (eerlijk is eerlijk) geweldig en zeker niet stuntelig werd opgevangen.

Een advies aan de scribent, kom op 15 december és kijken als het 200e Zondagochtend-concert wordt gegeven. Die concerten zijn een cultuurverschijnsel dat je als kwaliteitskrant eigenlijk niet zou kunnen negeren.

    • Walter van Leeuwen