Van Asselt in functie

ROTTERDAM, 28 SEPT. H. van Asselt gaat zijn functie als president-commissaris van Weweler weer uitoefenen. Die taak had hij tijdelijk neergelegd toen bleek dat justitie hem verdacht van handel met voorkennis in aandelen van Weweler.

Vorige week maakte justitie echter bekend dat Van Asselt niet zal worden vervolgd. Weweler meldde gisteren dat Van Asselt “in overleg met alle bij de vennootschappen betrokken partijen” zijn werkzaamheden voor de fabrikant van autoveren “met directe ingang” hervat.

Van Asselt werd in juni gearresteerd door de politie, samen met zijn 37-jarige schoonzoon G.K. en zijn 34-jarige dochter. De schoonzoon zal op 20 september wel voor de rechter moeten verschijnen. Justitie verdenkt hem ervan in 1993 met voorkennis te hebben gehandeld in aandelen Weweler ter waarde van 80.000 gulden. Met die transactie zou hij 30.000 gulden hebben verdiend.

Van Asselt en zijn dochter werden na drie dagen hechtenis weer vrijgelaten. Hij bereidt een schadeclaim voor tegen justitie. Daarbij gaat het in ieder geval om “een bedrag (...) met zeven nullen voor de komma” , zo zei de president-commissaris onlangs in deze krant.