Hill stapt over naar stal Arrows

LONDEN, 28 SEPT. Damon Hill rijdt het volgende Formule 1-seizoen voor het team van TWR Arrows (Footwork-Arrows-Hart). De Schot Tom Walkinshaw, de directeur van de Britse stal, maakte dat gisteren bekend. Momenteel is Jos Verstappen de eerste rijder van Arrows. De Limburger is dit seizoen nog niet erg succesvol geweest. Slechts in drie van de vijftien gereden Grand Prix-races bereikte hij de finish.

“Het hoeft geen betoog dat ik opgetogen ben over Hills besluit voor Arrows te kiezen. Dat getuigt van vertrouwen in de mogelijkheden van ons team, want Damon had een aantal aantrekkelijke aanbiedingen liggen”, zei Walkinshaw.

De bazen van Williams-Renault verlengden het contract niet meer met Hill, de belangrijkste gegadigde voor de wereldtitel. Op 13 oktober vindt in Suzuka de laatste race van het seizoen plaats. De 36-jarige Engelsman heeft negen punten voorsprong op zijn Canadese stalgenoot Jacques Villeneuve, die alleen nog de titel kan veroveren als hij de Grand Prix van Japan wint.

Voor Jos Verstappen kwam het nieuws niet als een donderslag bij heldere hemel. De 24-jarige Nederlander was op de hoogte dat Walkinshaw sinds donderdag in gesprek was met Hill. Hij voorziet ook geen negatieve gevolgen voor zijn positie. Vanuit Estoril liet hij weten gisteren nog een gesprek te hebben gehad met de teamdirectie.

“Het was een positief gesprek. Maar er is nog niets getekend. De komst van Hill behoeft nog niet te betekenen dat voor mij geen plaats meer is. Er is binnen een team toch plaats voor twee coureurs? Ik weet echter nog niet waar ik volgend jaar rijd. Ik kan echt niets vertellen, omdat ik het zelf ook nog niet weet.”

(ANP)