Groningen en EHV nieuw in competitie

In de mannenhoofdklasse nemen Groningen en EHV dit seizoen de plaats in van degradanten Hattem en Victoria. Groningen begint de competitie morgen met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Bloemendaal. EHV uit Enschede ontvangt bekerwinnaar Amsterdam.

Amsterdam nam deze zomer afscheid van Walter Drenth, Stephane Mordac en Rogier van der Wal. Allen beëindigden hun hockeyloopbaan. Middenvelder Erik Gerritsen vertrok voor één jaar naar het Engelse Havant. Nieuw in de selectie zijn verdediger Rein Steenman, overgekomen van Hattem, en de Spanjaard David Ferran (Real Club de Polo uit Barcelona).

Amsterdam staat dit seizoen onder leiding van coach Jack Holtman, die de afgezwaaide Joep Brenninkmeijer opvolgde.

Bloemendaal wordt komend jaar gecoached door Franklin Dikmoet, die de mannenploeg van overgangsklasser Laren onder zijn hoede had. Dikmoet is bij de verliezend finalist in de strijd om de landstitel de opvolger van Pieter Offerman.

Oranje Zwart trok behalve de Belgische international Gerald Dewamme ook de Pakistaanse balvirtuoos Shabaz Ahmed (29) aan. Shabaz komt nu nog uit voor Harvestehuder THC uit Hamburg. OZ hoopt Shabaz nog voor de winterstop in te kunnen zetten. In de tweede seizoenshelft speelt de volgens velen beste hockeyer ter wereld bij de Eindhovense hoofdklasser.

Streekgenoot Den Bosch versterkte zich met international Jeroen Delmee en aanvallende middenvelder Piet-Hein Geeris, beiden van Tilburg. Ook verdediger Roy Bax (EMHC) en jeugdinternational Sander van der Weide (MEP) maakten de overstap naar de ploeg van coach Roger van Gent.