Zege Vitesse onverdiend

WAALWIJK, 27 SEPT. Vitesse heeft gisteravond in het streven naar Europees voetbal een zege geboekt op RKC. De Arnhemse ploeg won in Waalwijk met 1-0 door een treffer van invaller Curovic. Van die drie punten waren er volgens de 3000 toeschouwers zeker twee niet verdiend.

Dat vond ook Leo Beenhakker. De winst kon de woede over de onmacht nauwelijks verdringen. “Het was veredeld zomeravondvoetbal in de herfst”, zei de coach van Vitesse. Beenhakker stuurde na de pauze Curovic het veld in als vervanger van de opnieuw tegenvallende Griek Mahlos, die nu alle krediet lijkt te hebben verspeeld. Het bracht veel meer stootkracht. Net toen RKC zich daarop had ingesteld, viel het doelpunt. Vierklau, die aan een rode kaart ontsnapte, gaf voor, Makaay kopte door en Curovic won alleen fysiek al van zijn tegenstrever Streppel.