ValuJet mag weer de lucht in

WASHINGTON, 27 SEPT. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ValuJet mag weer vliegen. Het ministerie van Transport in Washington heeft gisteren het licht op groen gezet. De maatschappij mag echter voorlopig maar vijf tot negen toestellen inzetten, van de 51 waarmee ValuJet tot juni vloog.

De maatschappij kreeg een vliegverbod opgelegd na een ongeluk met een van zijn vliegtuigen in mei in Florida, waarbij alle 110 inzittenden de dood vonden. ValuJet groeide na zijn oprichting in 1993 snel dankzij het hanteren van dumptarieven.

De maatschappij hervat de vluchten op maandag tussen de thuishaven Atlanta enerzijds en Fort Lauderdale, Orlando en Tampa in Florida, en Washington anderzijds. De tickets kosten slechts 19 dollar (32 gulden), een tarief dat tot en met 3 oktober geldt. Daarna zullen de prijzen langzaam worden opgetrokken, van 29 dollar in de periode 4-15 oktober en tot 49 dollar tot 1 november. Het aantal bestemmingen zal in die periode ook worden opgevoerd. (DPA/KRF)