Tegenstander PSV stunt tegen Cercle

ROTTERDAM, 27 SEPT. Cercle Brugge heeft zich geblameerd in het Europa Cup 2-toernooi. Het Noorse SK Brann, tegenstander in de volgende ronde van PSV, versloeg de hekkensluiter van de Belgische competitie - drie uit zeven - met 4-0. De eerste wedstrijd was in 3-2 geëindigd nadat Cercle een voorsprong van 3-0 uit handen had gegeven.

In Bergen keken de Belgen al na vijf minuten tegen een achterstand aan na het doelpunt van Mjelde. Het duurde tot tien minuten voor tijd voordat de Noren de opponent de genadeklap gaven via treffers van Eftevaag, weer Mjelde en Helland.

Kaiserslautern boog pas in de verlenging voor Rode Ster Belgrado, maar wel heel diep. De Serviërs maakten in de reguliere 90 minuten precies het verschil met veertien dagen verleden goed - doelpunt van invaller Stankovic - en sloegen in de extra speeltijd vernietigend toe met verdere treffers van opnieuw Stankovic, Njegus en Pantelic.

Dat bekervoetbal, dus ook Europees, andere wetten kent bewees Nîmes, uitkomend in de Franse derde divisie. Het hele kleine broertje van titelverdediger Paris SG vernederde het Hongaarse Kispest Honved voor de tweede keer. Nîmes, dat voor eigen publiek met 3-1 had gewonnen, was in Boedapest opnieuw de sterkste: 2-1. Ecker kopte al na zeven minuten raak, Sabin zorgde nog voor rust voor 2-0.

FC Barcelona kwam op Cyprus tegen AEK Larnaca niet verder dan 0-0. Thuis hadden de Catalanen met 2-0 gewonnen, dus de volgende ronde werd met deze minimale inspanning toch bereikt.

Het Zwitserse Sion had in de uitwedsrijd in Oekraïne tegen Niva Vinnitza weinig problemen. Na de zege van 2-0 thuis wonnen de Helveten donderdag met 4-0. Vercruyse maakte twee treffers. Lokomotiv Moskou ontsnapte ternauwernood aan uitschakeling. In Kroatië werd met 2-1 verloren van Varteks Varazdin, nadat Kosolapov de Russen op voorsprong had gezet. Een kostbare treffer bleek achteraf, want dat uitdoelpunt gaf de doorslag. De thuiswedstrijd was in 1-0 geëindigd. Voor de Kroaten scoorde Vugrinec twee keer. (ANP)