SHV voorziet iets lager resultaat

SHV Holdings, eigenaar van onder meer de Makro, verwacht dit jaar iets minder winst te boeken. De winstdaling wordt veroorzaakt bij SHV Energy, een van de twee concernonderdelen. Daar gaat het resultaat omlaag. Voor SHV Makro voorziet SHV een onveranderd resultaat. SHV is grotendeels in bezit van de familie Fentener van Vlissingen.

Vorig jaar had het concern ook al met een winstdaling te kampen. Toen kwam de winst in vergelijking met het jaar dáárvoor 64 miljoen gulden lager uit op 568 miljoen op een omzet van 25,9 miljard. Toen was het SHV Makro die roet in het eten gooide. Vooral in Brazilië en Noordwest-Europa zat het tegen.

Bij het energie-onderdeel, met name actief in lpg, heeft SHV vooral te kampen met hogere aanloopverliezen dan verwacht in Latijns-Amerika (Brazilië) en Azië. Het concern breidt daar nogal uit. Verder moet SHV Energy de portemonnee trekken voor een eerder deze maand aangekondigde reorganisatie bij het Britse bedrijf Calor. Daarvan is SHV voor 51 procent eigenaar.