Nazi-goud

Gerard Aalders schrijft dat de jacht op nazi-goud door het Jewish World Congress is ontketend (21 september). De recente opwinding over het Totengold, die Aalders het JWC verwijt, is maar al te nodig gebleken om de publieke opinie in beweging te krijgen. Zelfs de Zwitserse bankiers lijken aangedaan.

Aalders niet. Hij heeft maar één zorg: hij vreest “een extra financieel gebaar” van de Zwitserse geldinstituten, een tegemoetkoming dus boven de geringe waarde van de kiesvullingen uit, en hij eindigt zijn stuk met de opmerking: “Met minder zal het JWC waarschijnlijk geen genoegen nemen.”

Je zou haast medelijden krijgen met de weerloze jonge Zwitserse bankiers die van niets weten en nu slachtoffer dreigen te worden van de gewiekste en meedogenloze lui van het JWC.

    • I. van der Sluis Amsterdam