Martinair raakt klanten kwijt aan City Bird

België is een luchtvaartmaatschappij rijker. City Bird gaat zich toeleggen op goedkope langeafstandsvluchten. Een belangrijke klant wordt de reisorganisatie NUR-België, een bekende van Martinair. Vanaf de zomer van 1997 zal NUR het grootste deel van zijn vakantievluchten laten uitvoeren door City Bird.

NUR vervoerde tot nu toe zijn klanten per bus naar Schiphol om met Martinair te vliegen naar verre en exotische bestemmingen. Passagiers kunnen zich die reis voortaan besparen en al in Brussel in het vliegtuig stappen.

City Bird is voor 62,5 procent eigendom van de hotelgroep City Hotels, dat mede-eigenaar was van Eurobelgian Airlines (EBA). Dit belang ging voor 1,8 miljard frank (100 miljoen gulden) naar de Virgin-groep van Richard Branson. EBA, dat nu Virgin Express heet, voert goedkope vluchten binnen Europa uit.