Kinderpaginaboekenfeest; Prijsvraag: win boeken en een taart

Pipi Langkous speelt altijd met Tommie en Annika en Pluk met Aagje en de Stampertjes. Jip en Janneke hebben alleen elkaar en hun hond Takkie. Maar zou Jip niet eens willen rijden met het kraanwagentje van Pluk en zouden Ot en Sien niet eens met Alice mee willen naar Wonderland?

Geerten Ten Bosch bracht ze allemaal bij elkaar rond een grote tafel. Want het is feest. Volgende week woensdag, op 2 oktober, begint de Kinderboekenweek. In de boekwinkels zijn extra veel kinderboeken te koop en als je voor 19,50 gulden boeken koopt krijgt je het Kinderboekenweekgeschenk De huiveringwekkende mythe van Perseus cadeau, dat is geschreven door Imme Dros en getekend door Harrie Geelen. Ook is er een goedkoop Kinderboekenweek voorlees-prentenboekje over Blootpad, een schildpadje zonder schild, getiteld De Koning bakt een huis, getekend en geschreven door Annemarie van Haeringen. In de boekwinkel-etalages staan vast veel heksen en spoken, want daar gaat de Kinderboekenweek dit jaar over.

Geerten Ten Bosch tekende zeventwintig figuren uit beroemde kinderboeken. Sommigen kijken een beetje sip. Zonder hun eigen vriendjes voelen ze zich nog niet erg op hun gemak. Zijn ze soms vergeten wie ze zijn? Misschien kun jij ze dat vertellen. Kun je ze allemaal herkennen?

Stuur ons de namen van alle figuren die op de tekening staan. En vertel ons welke figuur je het leukst vind en waarom. Dan kun je een prijs winnen. En die prijs is: boekenbonnen ter waarde van honderd gulden. Dan kun je zelf een boek over je favoriete figuur kopen. Of over iemand die je nog niet zo goed kent. En bij de bonnen krijg je een grote taart. Zodat je zelf met Pipi of Karlsson of Babar een feestje kunt vieren.

Stuur je oplossing voor 18 oktober naar: Prijsvraag Kinderboekenweek, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Schrijf je naam, adres en leeftijd op je inzending. Deelnemers mogen niet ouder dan 12 jaar zijn.