Herplaatsing 2,4 miljoen aandelen CMG

ABN Amro Hoare Govett heeft een pakket van 2,4 miljoen aandelen (3,8 procent van het aandelenkapitaal) van het automatiseringsbedrijf CMG herplaatst bij internationale beleggers in Nederland en daarbuiten. Op basis van de huidige beurskoers (19 gulden) is hiermee ongeveer 45 miljoen gemoeid.

Volgens ABN Amro ging het om bestaande aandelen, maar de bank wilde verder niets kwijt. De bank bezat ten tijde van de beursintroductie vorig jaar overigens zelf 8 procent van het aandelenkapitaal van CMG.

In Londen liet CMG weten dat vijf topmensen pakketten aandelen hebben verkocht, in totaal bijna 900.000 stuks, tegen 6,85 pond per stuk (18,15 gulden). In het geval van financieel directeur J.C. Bank ging het om een gecombineerde transactie, waarbij koopopties werden uitgeoefend en aandelen verkocht.

CMG ging begin december gelijktijdig naar de Amsterdamse en Londense beurs. Na een introductieprijs van 7,17 gulden ging de koers snel omhoog. Er was belangstelling voor zeven tot acht keer zoveel stukken als er beschikbaar waren. Bij de introductie ging het om een kwart van het aandelenkapitaal, stukken die voor bijna 80 procent in handen waren van (ex-)personeelsleden. Grote kopers bleken uiteindelijk institutionele beleggers.