Cisco Systems naar Amsterdam

De Amerikaanse hightech-onderneming Cisco Systems gaat haar Europese hoofdkwartier in Amsterdam vestigen. Het kantoor zal vanaf volgend jaar aan circa tachtig mensen werk bieden. Naar verwachting neemt het aantal werknemers nog voor de eeuwwisseling toe tot 200. Cisco gaat vanuit Amsterdam ook de markten in Afrika en het Midden-Oosten bedienen.

De computeronderneming beschouwt zichzelf “one of the hottest computercompanies”. Cisco levert vooral software en is een van de drijvende krachten achter Internet. De omzet van de ruim tien jaar oude onderneming uit San José in California bedroeg vorig jaar 4 miljard dollar, bijna 7 miljard gulden.

Het Europese hoofdkwartier in Amsterdam krijgt de verantwoording voor zowel administratie als distributie en verkoop. De onderneming vestigt zich in Amsterdam-Zuidoost, waar Cisco nu al een kantoor met enkele tientallen werknemers heeft. De officiële opening van het Europese hoofdkwartier staat voor begin volgend jaar op het programma. Wereldwijd heeft Cisco 8.400 mensen in dienst.

De keuze viel volgens Cisco op Nederland wegens de gunstige ligging, de ervaring met distributie en gunstige investeringsvoorwaarden. “Ook de hoog opgeleide Nederlandse werknemers met hun taalvaardigheid en multinationale instelling vormen een belangrijke factor”, zei vice-president James Richardson van de onderneming.