Aandeelhouders Bredero krijgen 5 gulden

Aandeelhouders van het jaren geleden failliet gegane bouwconcern Verenigde Bedrijven Bredero kunnen op hun stukken (van nominaal 100) alsnog 5 gulden tegemoet zien. Na de betaling hiervan in december zijn de stukken waardeloos, zodat de notering op de Amsterdamse effectenbeurs dan wordt gestaakt, zo hebben de vereffenaren bekendgemaakt. De uitkering is mogelijk geworden door bijzondere baten die de afgelopen jaren zijn binnengekomen.

De gewone schuldeisers hebben hun geld allemaal teruggekregen. De achtergestelde crediteuren krijgen in december nog eens 10 procent van hun vordering, waarmee zij op 85 procent uitkering komen. Wellicht komt er voor hen over enkele jaren nog een slotuitkering. De ondergang van Bredero was een van de grootste naoorlogse faillissementen.