Uitzendbureau VS start in Nederland

Het Amerikaanse uitzendbureau Interim Services gaat twee kleine Nederlandse uitzendbureaus overnemen. Daarmee krijgt de Amerikaanse gigant, die een grote rol ambieert in Europa, voor het eerst vaste grond onder de voeten op het Europese vasteland. De overname van de zes kantoren van Allround en Interplan wordt naar verwachting binnen een maand afgerond.

Eerder deze maand kondigde Interim al aan de oversteek te maken naar het Europese vasteland. Het uitzendbureau is een van de grootste in de Verenigde Staten en wil op afzienbare termijn uitgroeien tot een van de grotere spelers in Europa. De Amerikanen zullen naar verwachting meer uitzendbureaus in Nederland opkopen. Ook in andere Europese landen zoekt Interim kandidaten voor overnames.

Allround bestaat sinds 1985 en heeft vestigingen in Ede, Arnhem, Apeldoorn en Wageningen. Interplan stamt uit 1984 en heeft kantoren in Leeuwarden en Drachten. De twee ondernemingen, samen goed voor een omzet van circa 25 miljoen gulden, gaan binnen zes maanden onder de Interim-naam verder. Oprichter M. van Vlokhoven van Allround krijgt de leiding over de zes kantoren. Interim Services is met een omzet van 1,5 miljard dollar een van de grootste uitzendbureaus in de Verenigde Staten. Om de expansieplannen te financieren, is de onderneming onlangs naar de beurs in New York gegaan.