Philips-onderdeel schrapt 55 banen

Bij Philips Domestic Appliances (DAP) moeten 55 arbeidsplaatsen verdwijnen. Door de bezuinigingsmaatregel wordt een aantal mensen gedwongen ontslagen en worden tijdelijke en uitzendcontracten beëindigd.Philips kondigde verder aan de activiteiten in Hoogeveen te beperken tot stofzuigers en koffiezetters. De keukenapparaten worden op termijn niet meer in Hoogeveen geproduceerd. Ook studeert de directie op mogelijkheden om delen van de produktie van stofzuigers en koffiezetters in lage-lonenlanden te laten plaatsvinden.

De bonden vinden dat Philips met de aankondiging van het verlies van 55 arbeidsplaatsen het eigen beleid en vooral de consequenties daarvan verhult. De bonden vrezen dat op langere termijn veel meer arbeidsplaatsen verdwijnen. Ze gaan samen met de ondernemingsraad eerst onderzoeken of voor de door Philips bedachte plannen alternatieven voorhanden zijn. De bonden noemen de bezuinigingsmaatregel een grote klap voor de werkgelegenheid in Hoogeveen.