Glasgow Rangers op eigen veld niet opgewassen tegen Auxerre

ROTTERDAM, 26 SEPT. Glasgow Rangers heeft gisteren ook zijn tweede wedstrijd in de Champions League verloren. Na Grasshoppers bleek ook AJ Auxerre te sterk voor de Schotse landskampioen, over drie weken in Amsterdam tegenstander van Ajax in groep A. De Franse ploeg won met 2-1 door twee doelpunten van Deniaud. Spelmaker Gascoigne scoorde halverwege de tweede helft de Schotse tegentreffer in het met 37.000 toeschouwers gevulde stadion.

Rangers begon furieus aan het duel, maar succes bleef uit voor de ploeg van manager Smith. Auxerre bleek gevaarlijk in de tegenaanval. Alle doelpunten vielen na rust. Deniaud passeerde doelman Goram in de 55ste en 69ste minuut. Met een fraaie kopbal bracht Gascoigne in de 71ste minuut de spanning terug in de wedstrijd. De eerste zege van de Rangers in drieëneenhalf jaar Europees voetbal bleef echter uit.

AC Milan herstelde zich in Noorwegen van de thuisnederlaag (2-3) van twee weken geleden tegen FC Porto. De Italiaanse landskampioen, met Davids in de basis en Reiziger op de bank, won in groep D met 4-1 van Rosenborg. Simone maakte binnen 25 minten drie doelpunten en bewees daarmee opnieuw zijn waarde voor Milan. Weah nam de vierde treffer voor zijn rekening. Soldvedt scoorde in de vijftiende minuut tegen.

FC Porto verstevigde de koppositie in groep D. De Portugezen versloegen voor eigen publiek IFK Göteborg met 2-1. Oliveira was twee keer trefzeker nadat de landskampioen uit Zweden in de eerste helft enkele scoringskansen onbenut liet. Verdediger Costa maakte in de slotfase een eigen doelpunt.

Borussia Dortmund behaalde de tweede opeenvolgende overwinning in groep B. Op de zware competitienederlaag (5-1) van afgelopen zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach volgde een overtuigende 3-0 zege op Steaua Boekarest. Nadat jeugdinternational Ricken de score had geopend in de Roemeense hoofdstad, vergrootte Heinrich vlak voor rust de voorsprong. Invaller Chapuisat maakte in de tweede helft het laatste doelpunt voor de Duitsers.

Ook Atlético Madrid, in de Spaanse competitie matig op dreef, won voor de tweede keer. In Polen versloeg de ploeg van trainer Antic thuisploeg Widzew Lódz met 4-1. Pantic, Simeone (2) en Kiko waren succesvol voor de Spaanse landskampioen die met een indrukwekkend doelsaldo van 8-1 onbedreigd aan de leiding gaat in groep B.

Juventus behaalde een moeizame overwinning op Fenerbahce. De titelhouder uit Italië won met 1-0 door een doelpunt van de Kroaat Boksic, die profiteerde van een verdedigingsfout van de Turkse defensie. Juventus gaat na twee speelronden alleen op kop in groep C.

Manchester United bezet de tweede plaats. De Engelse kampioensploeg won gisteren op Old Trafford met 2-0 van Rapid Wien. Nieuweling Solskjaer en neo-international Beckham scoorden voor Manchester. Jordi Cruijff zat op de bank, evenals keeper Van der Gouw. De oud-doelman van Vitesse verving afgelopen zaterdag eerste keus Schmeichel in het competitieduel tegen Aston Villa (0-0).